Асимптотичне розв'язання початкової задачі для виродженої сингулярно збуреної системи диференціальних рівнянь із запізненням аргументу - Шатковська, К.В. (Труды Института прикладной математики и механики, 2009)
Знайдено умови існування і єдиності розв'язку початкової задачі для лінійної сингулярно збуреної системи диференціальних рівнянь з тотожно виродженою матрицею при похідних із запізненням аргументу, вказано метод побудови його асимптотики.