Структурна еволюція спілкування - Повещенко, Г.П. (Навчально-науковий комплекс "Інститут прикладного системного аналізу" НТУУ "КПІ" МОН та НАН України, 2009)
На основі аналізу масштабного поширення технологій цілеспрямованого використання тенденцій та традицій поведінки людей розглядається можливість формалізації (принаймні, на якісному рівні) суспільних стосунків та зв’язків, а також деякі аспекти аналізу структурних змін системи спілкування та регуляції на відповідній математичній моделі. На основе анализа масштабного распространения технологий целенаправленного использования определенных тенденций и традиций поведения людей рассматривается возможность формализации (хотя бы на качественном уровне) общественных отношений и связей, а также некоторые аспекты анализа структурных изменений системы общения на соответствующей математической модели. Based on the wide-spread technologies for goal-directed use of the existing trends and traditions in the behavior of people the possibility of formalization (at least at a qualitative level) of public relations is considered. Some aspects of the limiting contact analysis on the basis of the corresponding mathematical model are presented.