Обернені задачі для параболічних рівнянь з виродженням - Гринців, Н.М. (Труды Института прикладной математики и механики, 2010)
Встановлено умови існування та единості класичних розв'язків обернених задач визначення коефіцієнта при старшій похідній у параболічних рівняннях у припущенні, що коефіцієнт перед похідною за часом перетворюється в нуль у початковий момент часу. Досліджено випадок сильного степеневого виродження. Установлены условия существования и единственности классических решений обратных задач определения старшего коэффициента в вырождающихся параболических уравнениях. Исследован случай сильного степенного вырождения. There are established conditions of existence and uniqueness of the classical solutions to the inverse problems for determination of the coefficient at the higher-order derivative in the parabolic equations.