Распознавание неструктурированных объектов - Грунский, И.С.; Максименко, И.И. (Труды Института прикладной математики и механики, 2010)
Вводятся понятия конечной и финитной распознаваемости для классов объектов, заданных: описателями произвольной природы. В терминах алгоритмов представлений даны критерии как конеч-ной,так и финитной распознаваемости. Приведен пример финитно, но не конечно распознаваемого класса. Исследованы свойства распознаваемости классов в специальных видах систем неструктурированных объектов. Введено поняття кінцевої та фінітної розпізнаваємості для класів об'єктів, які задані дескрипторами довільної природи. У термінах алгоритмів представлень подано критерії як кінцевої, так і фінітної розпізнаваємості. Наведено приклад фінітно, але не кінцево розпізнаваємого класу. Досліджено властивості розпізнаваємості класів у спеціальних видах систем неструктурованих об'єктів. Concepts final and finite recognizability for classes of descriptive objects are considered. Criteria final and finite recognizability are received. The example finite, but not final distinguished class, is gived. Properties of recognizability of classes are investigated in special kinds of systems of unstructured objects.