Tribands of subtrioids - Zhuchok, A.V. (Труды Института прикладной математики и механики, 2010)
We introduce the notion of a triband of subtrioids and prove that every trioid with a commutative periodic semigroup is a semilattice of unipotent subtrioids. Also we give examples of trioids which are decomposed into a triband of subtrioids. В работе введено понятие трисвязки подтриоидов и доказано, что каждый триоид с коммутативной периодической полугруппой является полурешёткой унипотентных подтриоидов. Построены примеры триоидов, которые раскладываются в трисвязки подтриоидов. У роботі введено поняття трисполуки підтріоїдів та доведено, ідо кожний тріоїд з комутативною періодичною напівгрупою є напівструктурою уніпотентних підтріоїдів. Побудовано приклади тріоїдів, які розкладаються в трисполуки підтріоїдів.