Компараторная идентификация модели формирования индекса устойчивого развития - Петров, К.Э. (Навчально-науковий комплекс "Інститут прикладного системного аналізу" НТУУ "КПІ" МОН та НАН України, 2009)
Предлагается единая методика определения индексов и индикаторов, которые используются для оценки уровня устойчивого развития страны. Разработан подход к построению модели формирования индекса устойчивого развития, учитывающего три основных компонента: экономический, экологический и социальный. Рассматривается метод компараторной структурно-параметрической идентификации модели на множестве возможных структур, описываемых полиномом Колмогорова–Габора. Запропоновано єдину методику визначення індексів та індикаторів, які використовуються для оцінки рівня сталого розвитку країни. Розроблено підхід до побудови моделі формування індексу сталого розвитку, що враховує три основних компоненти: економічний, екологічний і соціальний. Розглядається метод компараторної структурно-параметричної ідентифікації моделі на множині можливих структур, які описуються поліномом Колмогорова–Габора. A uniform technique for definition of the indexes and indicators that are used for estimation of the level of sustainable development of a country is offered. An approach to construction of model of the sustainable development index is developed, which takes into account three basic components: economic, ecological and social. The method for comparative structural-parametrical identification of the model by using the set of possible structures described by the Kolmogorov-Gabor polynom is considered.