Герої війни 1812 року в історії Центральної України - Філоретова, Л.М.; Чорний, О.В. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2013)
Дослідження присвячене героям війни 1812 року, життя й військова служба яких пов’язані з історією Центральної України. Особливий акцент зроблено на представленні їхніх портретних зображень у Військовій галереї Зимового палацу, яку історики вважають почесним визнанням заслуг російського генералітету у війні з французами. Исследование посвящено героям войны 1812 года, жизнь и военная служба которых связана с историей Центральной Украины. Особый акцент сделан на наличии их портретных изображений в Военной галерее Зимнего дворца, которую историки считают высоким признанием заслуг российского генералитета в войне с французами. The research deals with the heroes of the war in 1812, whose lives and military services are connected with the history of the central Ukraine. We emphasize on their portraits in Viyskova galereia of Zymovyi palats, which historians consider honorary merit of Russian generals in the war with the French.