Маловідомий герой епохи наполеонівських війн генерал-майор Микола Данилович Кудашев - Чорний, О.В. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2013)
Дослідження торкається життя та військової служби маловідомого
учасника епохи наполеонівських війн генерал-майора, князя М.Д. Кудашева
(1784–1813) — героя битви під Бородіно, командувача партизанського загону,
який діяв на півдні Московської губернії, учасника закордонних походів
російської армії. Исследование посвящено жизни и военной службе малоизвестного участника эпохи наполеоновских войн генерал-майора, князя Н.Д. Кудашева (1784–1813) — героя битвы при Бородино, командира партизанского отряда, который
действовал на Юге Московской губернии, участника заграничных походов русской армии. The study reveals the life and military service of little-known participant of the
era of the Napoleonic wars Major General, Prince M.D. Kudasheva (1784–1813). He
was the hero of the Battle of Borodino, commander of the guerrilla group, which
operated in southern Moscow province’s and took part in foreign campaigns of the Russian army.