Теоретичні і методичні засади використання художньої літератури на уроках історії України у 9 класі (на прикладі вивчення теми "Російсько-французька війна 1812 р. і Україна") - Загребельна, Н.І.; Ухаль, В.М. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2013)
У статті розкрито методичні прийоми використання творів художньої
літератури, українських народних дум та історичних пісень для підвищення
ефективності засвоєння історичного матеріалу і максимальної організації пізнавальної діяльності учнів на уроках історії України. В статье раскрыто методические приемы использования произведений
художественной литературы, украинских народных дум и исторических песен
для повышения эффективности усвоения исторического материала и максимальной организации познавательной деятельности учащихся на уроках истории Украины. In the article the methodical principles of use the imaginative literature and
Ukrainian folk songs and historical songs on the example of researching the subject of
«Russian-French War in 1812 and Ukraine» for the improving the way to
understanding the historical basis and organization the best cognitive activity of
pupils on the Ukrainian history classes are showed.