О методах управления горцами графа Н.И. Евдокимова в 1860-х годах в "Записке" Д.И. Святополк-Мирского - Дзагалов, А.С. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2013)
У статті дається аналіз матеріалів фонду Д.І. Святополк-Мирського, що
зберігаються в Центральному державному історичному архіві України в
м. Києві, які дозволяють простежити історичні процеси, доповнити і розкрити
події, що відбувалися в Терській області Північного Кавказу в 1860–1867 рр. В статье даётся анализ материалов фонда Д.И. Святополк-Мирского,
хранившихся в Центральном государственном историческом архиве Украины в
г. Киеве, которые позволяют проследить исторические процессы, дополнить и
раскрыть события, происходившие в Терской области Северного Кавказа в
1860–1867 гг. In the article analysis of materials D.I. Sviatoholk-Mirsky of fund are given in the
article, stored in the Central record historical office of Ukraine in Kyiv, which allow
to trace historical processes, to supplement and disclose events in Теrsky region of
North Caucasus in 1860–1867.