Визначення напружено-деформованого стану порожнистого циліндра із пористого матеріалу в умовах в'язкопружного деформування - Гребенюк, С.М.; Юрєчко, В.З. (Труды Института прикладной математики и механики, 2011)
Розроблено методику чисельного аналiзу напружено-деформованого стану конструкцiй iз пористого матерiалу в умовах в язкопружного деформування на основi моментно схеми скiнченного елемента з використанням рiзних методiв визначення модулiв пружностi iзотропних пористих матерiалiв, виведено спiввiдношення для урахування в язкопружно поведiнки пористого матерiалу. Проведено розрахунок порожнистого цилiндра iз пористого матерiалу. Разработана методика численного анализа напряженно-деформированного состояния конструкций из пористого материала в условиях вязкоупругого деформирования на основе моментной схемы конечного элемента с использованием различных методов определения модулей упругости изотропных пористых материалов, выведены соотношения для учета вязкоупругого поведения пористого материала. Проведен расчет полого цилиндра из пористого материала. We developed a technique of numerical analysis of stress-strain state of the structures of porous materials in the viscoelastic deformation based on the moment scheme of finite element using different methods of determining the elastic modules of isotropic porous materials. Derived relationships to accommodate viscoelastic behavior of porous material. The calculation of a hollow cylinder of porous material is carried out.