Висвітлення діяльності опозиційного руху в УРСР у ІІ пол. 1960-х – поч. 1980-х рр. у наукових дослідженнях - Ніколаєць, К. (Інститут історії України НАН України, 2010)
В статті досліджуються основні історіографічні тенденції вивчення діяльності опозиційного руху в УРСР в другій половині 1960-х – початку 1980-х рр. В статье исследуются основные историографические тенденции изучения оппозиционного движения в УССР во второй половине 1960-х – начале 1980-х гг. The article is dedicated to the main historiographical trends in the investigations of oppositional movements in Soviet Ukraine during second half of 1960th – at the beginning 1980th.