Чисельна реалізація інтерлінаційного методу скінченних елементів розв'язання початково-крайових задач з двома просторовими змінними - Литвин, О.M.; Лобанова, Л.С.; Залужна, Г.В. (Труды Института прикладной математики и механики, 2013)
У статтi пропонуються i дослiджуються схеми методу скiнченних елементiв для розв’язання початково-крайових задач, побудованi на основi формул iнтерполяцiї за двома просторовими змiнними, з використанням iнтерлiнацiї функцiй. Розглянуто приклад, точний розв’язок якого побудований з використанням R-функцiй. В работе исследуются некоторые аспекты численной реализации интерлинационного метода конечных элементов. Для тестирования метода используется предложенный ранее авторами метод построения точных решений. Are constructed and investigated discontinuous approximational splines for approach of discontinuous functions. The algorithm of search of ruptures of function of one variable by means of its approach by constructed approximational spline is developed. Also the algorithm of optimum definition of knots of an approaching discontinuous spline is developed. Examples are resulted.