Участь громадськості України у процесі реабілітації жертв державного терору радянської доби - Місінкевич, Л. (Інститут історії України НАН України, 2010)
У статті висвітлюється діяльність громадських організацій, Головної редакційної колегії науково-документальної серії книг «Реабілітовані історією», науковців і краєзнавців щодо увічнення пам’яті жертв політичних репресій, відновлення історичної правди та об’єктивної оцінки подій сталінського беззаконня та свавілля. В статье отражена деятельность общественных организаций, Главной редакционной коллегии научно-документальной серии книг «Реабилитированы историей», ученых и краеведов по увековечению памяти жертв политических репрессий, восстановлению исторической правды та объективной оценки событий сталинского беззакония и произвола. This article reflects the activity of social organizations, the Main editorial staff Scientific-documentary series of books «Rehabilitated persons with History», scientists for immortalization the memory of victims of political repressions, restoration the historical truth and objective estimate the events of Stalin’s lawlessness and tyranny.