Облік як форма контролю та стеження за репатріантами у повоєнному СРСР - Гальчак, С. (Інститут історії України НАН України, 2010)
У статті досліджується форми контролю та стеження за «остарбайтерами» як нелояльною до радянської влади категорії населення у повоєнному Радянському Союзі. В статье исследуются формы контроля и наблюдения за «остарбайтерами» как нелояльной к советской власти категории населения в послевоенном Советском Союзе. The article investigates the forms of control and monitoring Ostarbeiter as disloyal to the Soviet power category of the population in the postwar Soviet Union.