Ліквідація Української греко-католицької церкви на Закарпатті (друга половина 1940-х рр.) - Дмитрук, В. (Інститут історії України НАН України, 2010)
У статті досліджується ставлення вищого партійно-державного керівництва СРСР до Української греко-католицької церкви, конкретні кроки щодо ліквідації парафій УГКЦ, арешти священиків та віруючих. В статье исследуется отношение высшего партийно-государственного руководства СССР к Украинской греко-католической церкви, конкретные шаги по ликвидации парафий УГКЦ, аресты священников и верующих. The article is dedicated to the attitude of higher party authority of the USSR towards Ukrainian Creek Catholic Church as well as to specific steps for liquidation of its parishes, arrests of priests and believers.