Деякі аспекти політичних переслідувань представників кооперативного руху у другій половині 1930-х рр. - Рекрут, В. (Інститут історії України НАН України, 2010)
У статті досліджуються причини масових політичних переслідувань представників кооперативного руху. Публікуються невідомі факти із історії репресій співробітників Вінницької обласної споживспілки у другій половині 1930-х рр. В статье исследуются причини массовых политических преследований представителей кооперативного движения. Публикуются неизвестные факты из истории репрессий сотрудников Винницкой областной потребкооперации во второй половине 1930-х гг. In the article are discussed main pre-conditions of mass political terror implementation in Ukrainian Consumers’ Co-operation system. It is also highlighted unknown facts of repressions against board of Vinnitsa Oblspozhyvspilka during second half of 30’s years XX century.