Обернені задачі для параболічних рівнянь з виродженням - Гринців, Н.М. (Нелинейные граничные задачи, 2009)
Встановлено умови iснування та єдиностi класичних розв’язкiв обернених задач визначення коефiцiєнта при старшiй похiднiй у параболiчних рiвняннях у припущеннi, що коефiцiєнт перед похiдною за часом перетворюється в нуль в початковий момент часу. Дослiджено випадок сильного степеневого виродження.