Нелокальна параболічна крайова задача та задача оптимального керування - Пукальський, І.Д. (Нелинейные граничные задачи, 2009)
Дослiджується задача про вибiр оптимального керування системами, що описуються параболiчною крайовою задачею з iнтегральною нелокальною умовою за часовою змiнною i обмеженим внутрiшнiм керуванням. Функцiонал якостi визначено об’ємним iнтегралом.