Задача оптимального керування еволюційними системами без початкових умов - Бокало, М. (Нелинейные граничные задачи, 2010)
Дослiджено задачу оптимального керування процесами, якi описуються заданими на часовому променi (−∞, 0] лiнiйними еволюцiйними рiвняннями без початкових умов. Доведено iснування та єдинiсть оптимального керування, а також отримано спiввiдношення, якi його характеризують. Для деякого звуження дослiджуваної задачi її розв’язок знаходиться з iнтегрального рiвняння Фредгольма другого роду з необмеженим промiжком iнтегрування, яке можна розв’язувати методом послiдовних наближень.