Громадсько-політична діяльність Лонгина Цегельського в контексті суспільно-політичного життя Східної Галичини кінця ХІХ — початку ХХ ст. - Полич, М.І. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2013)
У статті проаналізовано громадсько-політичну діяльність відомого політика, юриста, дипломата Лонгина Цегельського на тлі суспільних процесів у
Східній Галичині. Охарактеризовано його місце в національному русі впродовж
кінця ХІХ — 20-х рр. ХХ ст., висвітлено державотворчу діяльність в Українській Національній Раді та уряді ЗУНР. В статье проанализировано общественно-политическую деятельность известного
политика, юриста, дипломата Лонгина Цегельского на фоне общественных процессов в
Восточной Галицие. Охарактеризовано его место в национальном движении на протяжении XIX — 20-х гг. ХХ в., освещено государственную деятельность в Украинской
Национальной Раде и правительстве ЗУНР. In this article is showed public and political activity by Longin Cegel'skiy who is known
as politician, lawyer and diplomat, on a background of public processes in Western Ukraine. It
is described his place in national motion of Galicia at the beginning of the XX century,
reflected his state creative activity in Ukrainian National Government and Government of
ZUNR.