Концепція та програми «органічної» праці в українському національному русі Галичини наприкінці ХІХ ст. - Янишин, Б.М. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2013)
У статті розглядаються спроби формування концепцій «органічної» праці в українському національному русі Галичини кінця ХІХ ст. Проаналізовано витоки та основні їх положення у контексті внутрішньополітичної боротьби в українському русі. В статье рассматриваются попытки формирования концепций «органического» труда в украинском национальном движении в Галиции конца ХІХ в. Проанализированы истоки и главные их тезисы в контексте внутриполитической борьбы в украинском движении. In the article exposed the attempts of the «organic» works concepts formation in the Ukrainian national movement in the ХІХ-th century. The roots and their main points in the context of inner political processes in the Ukrainian national movement in Galicia is analyzed.