Тимчасове військове генерал-губернаторство Галичини: кадровий аспект - Ільницький, І.В. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2013)
На основі архівних матеріалів розглянуто особливості формування кадрового складу управлінського апарату Тимчасового військового генерал-губернаторства Галичини, реконструйовано соціально-професійний портрет чиновників, визначено національні, фахові та політичні підходи до комплектації
штатів центральних та місцевих окупаційних органів. На основе архивных материалов рассмотрены особенности формирования кадрового состава управленческого аппарата Временного военного генерал-губернаторства
Галиции, реконструирован социально-профессиональный портрет чиновников, определены национальные, профессиональные и политические подходы к комплектации штатов центральных и местных оккупационных органов. Based on archival materials forming the staff of the administrative apparatus of the
Provisional Military Government General Galicia was shown, social and professional portrait
officials determined national, professional and political approaches to the recruitment of
national and local occupation authorities were reconstructed.