Адміністративна та судова відповідальність чиновника в законодавчих актах Російської імперії (до постановки наукової проблеми) - Шандра, В.С. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2013)
Аналізується зміст законодавчих актів Російської імперії, згідно з якими
верховна влада внормовувала обов’язки чиновників, їх адміністративну та
судову відповідальність за вчинені злочини і проступки. Поставлено наукову
проблему, чи держава з набуттям їх чинності досягла бажаного й чи отримала
дійсно відповідального і сумлінного державного службовця? В сообщении анализируется содержание законодательных актов Российской
империи, согласно которым верховная власть регулировала обязанности чиновников, их
административную и судебную ответственность за преступления и проступки.
Поставлено как научную проблему, получило ли государство после их введения действительно ответственного и добросовестного государственного служащего? The report analyzes the content of the legislative acts of the Russian Empire, according to
which the supreme power regulated the officials’ duties, their administrative and judicial
responsibility for crimes and misdemeanors. Scientific problem consists in whether the state
had received really responsible and conscientious public servant after introduction of this
legislative acts.