Вплив настанов Й. Сталіна та Л. Троцького на утвердження політичної цензури в УСРР–РСФРР - Бабюх, В. (Інститут історії України НАН України, 2010)
Автор досліджує вплив Й. Сталіна та Л. Троцького на створення системи цензури в СРСР. Автор исследует влияние И. Сталина и Л. Троцкого на создание системы цензуры в СССР. The author investigated J. Stalin and L. Trotskiy influence on the creation of censorship system in the USSR.