Участь купецтва у функціонуванні банківської сфери Новоросійського краю (початок ХІХ ст. — 60-ті рр. ХІХ ст.) - Демешко, Ю.О. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2013)
У статті розглядається участь купецтва в діяльності банків Новоросійського краю Російської імперії від початку ХІХ ст. до 60-х рр. ХІХ ст. На основі законодавчих актів підтверджується провідне становище купецького
стану у структурі банківської системи регіону. В статье рассматривается участие купечества в деятельности банков Новороссийского края Российской империи с начала ХІХ в. до 60-х гг. ХІХ в. На основе
законодательных актов подтверждается ведущее положение купеческого сословия в
структуре банковской системы региона. In the article exposed the participation of the merchants in activity of banks of the
Novorussia region of the Russian empire from the beginning of the XIX century till 60-s years
of the ХІХ century. On the basis of legislative acts leading positions of the merchant state in
the structure of the bank system is confirmed.