Вплив імперського зовнішньополітичного курсу на загострення соціально-економічних та міжетнічних протиріч в Наддніпрянщині (кінець ХІХ — початок ХХ ст.) - Лисенко, О.В. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2013)
У статті висвітлюється взаємозалежність соціально-економічного становища Наддніпрянської України та зовнішньої політики уряду Російської імперії наприкінці ХІХ — на початку ХХ ст. Розкривається її вплив на загострення соціальних і міжетнічних протиріч в регіоні. В статье освещается взаимозависимость социально-экономического положения Надднепрянской Украины и внешней политики правительства Российской империи в конце XIX — начале ХХ в. Раскрывается ее влияние на обострение социальных и межэтнических противоречий в регионе. The article highlights the interdependence of socio-economic situation of Dnieper Ukraine and foreign policy of the government of the Russian Empire in the late nineteenth — early twentieth century. Disclosed its impact on the aggravation of social and ethnic conflicts in the region.