Князь О.А. Безбородько на тлі своєї епохи: людина, воєначальник, адміністратор, політик - Машкін, О.М. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2013)
У статті йдеться про долю видатного діяча Російської імперії, уродженця
Глухівщини О.А. Безбородька. Значна увага приділяється висвітленню генеалогічних проблем, пов’язаних із цією історичною постаттю, розбіжностей, що
мають місце при встановленні точної дати її народження. Розглянуто основні
віхи кар’єри нашого героя, його внесок у соціально-економічне, політичне й
культурне життя тодішньої Росії, причини та обставини передчасної смерті.
Окремим сюжетом подано роль Безбородька у вирішення питання про перебування іноземців на теренах Південно-Західного краю та Новоросії. В статье рассматривается судьба выдающегося деятеля Российской империи,
уроженцы Глуховщины А.А. Безбородко. Огромное внимание уделяется освещению
генеалогических проблем, связанных с этой исторической личностью, а также расхождений, имеющих место при определении точной даты ее рождения. Рассмотрены
основные вехи карьеры нашего героя, его вклад в социально-экономическую, политическую и культурную жизнь России того времени, причины и обстоятельства преждевременной смерти. Отдельным сюжетом показана роль Безбородко в решении вопросов, связанных с пребыванием на территориях Новороссии и Юго-Западного края
выходцев из-за границы. The article deals with the fate of the outstanding figure of the Russian Empire, the natives
Gluhovschiny A.A. Bezborodko. Great attention is paid coverage genealogical problems
associated with this historical figure, as well as differences that occur in the determination of
the exact date of her birth. The main milestones of our hero 's career, his contribution to the
socio - economic, political and cultural life in Russia at the time and circumstances of
premature death. Individual plot shows Bezborodko role in addressing issues related to the
stay on the territory of New Russia and the Southwestern Region of immigrants from abroad.