Тимофій Флоринський — імперський антиукраїнофільський інтелектуал-цензор - Коляда, І.А. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2013)
У статті здійснено спробу відтворити об’єктивний cоціопрофесійний портрет одного із відомих громадсько-політичних діячів м. Києва кінця ХІХ — поч. ХХ ст., доктора філософії, ординарного професора Київського університету св. Володимира, який тривалий час очолював «київську цензуру» та спрямовував її роботу на переслідування україномовних антиімперських видань. В статье предпринята попытка воссоздать объективный исторический портрет одного из видных общественно-политических деятелей Киева конца XIX — нач. ХХ в., доктора философии, ординарного профессора Киевского университета св. Владимира, который длительное время возглавлял «киевскую цензуру» и ориентировал ее деятельность на преследования украиноязычных антиимперских изданий. In the article we try to reproduce the objective historical portrait of one of the major social and political activist in Kyiv in beg. XX th century, Ph.D., full professor of the University of St. Vladimir. He he headed censorship in Kiev region and tried notprevent distribution of Ukrainian anti-imperial printed materials.