Дослідження задач оптимального керування системами диференціальних рівнянь, лінійних по керуванню, методом усереднення - Добродзій, Т. (Український математичний вісник, 2009)
Обгрунтовано застосування методу усереднення до задачi оптимального керування системами диференцiальних рiвнянь, нелiнiйних по фазовiй змiннiй i лiнiйних по керуванню. Доведено iснування оптимального керування початкової та усередненої задач, а також близькiсть оптимальних траєкторiй i критерiїв якостi.