Науково-педагогічні працівники українських університетів у державно-політичному житті України (1917 – 1920 рр.) - Завальнюк, О. (Інститут історії України НАН України, 2010)
Досліджується участь науково-педагогічних працівників українських університетів у державному будівництві і різних офіційних заходах, спрямованих на зміцнення української державності в революційні 1917–1920 рр. Исследуется участие научно-педагогических работников украинских университетов в государственном строительстве и разных официальных мероприятиях направленных на укреплениях украинской государственности в революционные 1917–1920 гг. The participation of scientific pedagogical staff of young Ukrainian universities in state building and various official measures, aimed at Ukrainian state system strengthening in revolutionary period of 1917–1919 is being investigated.