Діагоналізація матриць над областю головних ідеалів з мінімальним многочленом m(λ)=(λ-α)(λ-β), α ≠ β - Прокіп, В.М. (Український математичний вісник, 2010)
Отримано необхiднi та достатнi умови дiагоналiзацiї матриць над областю головних iдеалiв з мiнiмальним многочленом m(λ)=(λ-α)(λ-β), α ≠ β. На пiдставi отриманих результатiв вказано умови, за яких матрицi мають спiльнi власнi вектори.