До дискусії про концепцію синтетичної «історії України» - Верменич, Я. (Інститут історії України НАН України, 2010)
В статті пропонується новий погляд на методологічні підходи до створення концепції історії України в регіональному аспекті. В статье представлен новый взгляд на методологические подходы к созданию концепции истории Украины в региональном аспекте. The article examines the new methodological approaches to creation of the concept Ukrainian’s history in regional aspect.