Обернена спектральна задача для стільтьєсівської струни, що має форму вісімки - Мартинюк, O.М.; Пивоварчик В.М. (Український математичний вісник, 2011)
Розглянуто спектральну задачу, породжену рiвнянням стiльтьєсiвської струни на метричному графi в формi вiсiмки, а також обернену задачу, що полягає в наступному: вiдомi величини мас, якi розташованi на першiй петлi, разом iз iнтервалами мiж ними, а також спектр задачi на вiсiмцi та загальна довжина другої петлi разом з довжиною першого часткового вiдрiзка i деякою константою. Треба знайти величини мас на другiй петлi вiсiмки та довжини iнтервалiв мiж ними. В неявному виглядi знайдено умови iснування розв’язку такої оберненої задачi. Запропоновано метод знаходження мас та довжин iнтервалiв на другiй петлi графа.