Про операторний аналог теореми додавання для косинуса - Лінчук, Ю.С. (Український математичний вісник, 2014)
Описано всi пари лiнiйних неперервних операторiв, що дiють у просторах аналiтичних в областях функцiй i задовольняють спiввiдношення, яке є операторним аналогом теореми додавання для косинуса.