Караганский и конкский региоярусы Восточного Паратетиса: вопросы их объема и стратиграфической самостоятельности - Вернигорова, Ю.В. (Інститут геологічних наук НАН України, 2009)
Аналіз поглядів дослідників на об'єм та розчленування караганського і конкського регіоярусів Східного Паратетіса дозволив визначити взаємовідношення варненських (мелітопольських, ервілієвих), картвельських (фоладових), сартаганських, веселянських верств. За форамініферами розглянуто біостратиграфію караган-конкських відкладів різних районів Східного Паратетіса та проаналізовано можливості форамініферового аналізу при виділенні різних верств карагану та конки. Analysis of publications on the biostratigraphic subdivision of the Karaganian and Konkian regional stages of the Eastern Paratethys allowed us to define the interrelation of Varna (Melitopol, Ervilia), Kartvel (Pholad), Sartagan, Veselyanka layers. The foraminifer biostratigraphy of Karaganian-Konkian sediments of different regions of the Eastern Paratethys is considered. The criteria of distinguishing different layers of the Karaganian and Konkian have been established.