H-зрізи напівгрупи часткових ін'єктивних неперервних перетворень гаусдорфового простору - Пєхтєрєв, В.О. (Український математичний вісник, 2006)
У данiй роботi доводиться, що коли напiвгрупа усiх iн’єктивних та неперервних часткових перетворень гаусдорфового простору X у себе вiдносно суперпозицiї мiстить H-зрiз, то простiр X є не бiльш нiж злiченим дискретним топологiчним простором.