Про коректну розв'язнiсть задачi Кошi для вироджених параболiчних рiвнянь типу Колмогорова - Дронь, В.С.; Iвасишен, С.Д. (Український математичний вісник, 2004)
У роботi розглядається рiвняння другого порядку, яке узагальнює добре вiдоме рiвняння дифузiї з iнерцiєю А.М. Колмогорова [1]. Рiвняння мiстить три групи просторових змiнних з рiзним числом змiнних у кожнiй групi. Фундаментальний розв’язок задачi Кошi для такого рiвняння був побудований i вивчений у [2 – 4]. У [5,6] була встановлена коректна розв’язнiсть задачi Кошi та доведенi теореми про iнтегральне зображення розв’язку задачi Кошi для однорiдного виродженого параболiчного рiвняння типу Колмогорова не тiльки другого, але й вищих порядкiв за умови, що коефiцiєнти рiвняння не залежать вiд просторових змiнних. У роботi одержано подiбнi результати для неоднорiдного рiвняння другого порядку з коефiцiєнтами, залежними вiд усiх змiнних. Остання теорема присвячена коректнiй розв’язностi задачi Кошi для даного рiвняння у гельдерових просторах. Такi результати для невироджених рiвнянь були одержанi в [7], а для даного рiвняння з не залежними вiд просторових змiнних коефiцiєнтами – у [8].