Задача з нелокальними умовами для систем рівнянь з частинними похідними, не розв'язаних відносно старшої похідної за часом - Власій, О.Д.; Пташник, Б.Й. (Український математичний вісник, 2004)
Для системи рiвнянь iз частинними похiдними зi сталими коефiцiєнтами, не розв’язаних вiдносно старшої похiдної за часом, дослiджено коректнiсть задачi з нелокальними двоточковими умовами за часовою змiнною та умовами перiодичностi за просторовими змiнними. Для оцiнок знизу малих знаменникiв, що виникають при побудовi розв’язку задачi, використано метричний пiдхiд.