Наслідки Першої світової війни: «українська проекція» - Черевко, О.В. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2014)
Аналізуються наслідки Першої світової війни, що виявилася першою
глобальною геополітичною і духовною кризою сучасної цивілізації. Основну увагу
акцентовано на з’ясуванні «української проекції» Великої війни в контексті
модерного націєтворення і здобуття державності Україною. Анализируются последствия Первой мировой войны, ставшей первым глобальным
геополитическим и духовным кризисом современной цивилизации. Основное внимание
акцентировано на выяснении «украинской проекции» Великой войны в контексте
модерного формирования нации и обретения Украиной государственности. The author analyses the consequences of the World War I that turned into the first global
geopolitical and spiritual crisis of the contemporary civilization. The main attention is paid to
the Ukrainian projection of the Great War in the context of modern nation-building and state
development.