Благодійна діяльність освітян Київського учбового округу в роки Першої світової війни - Загребельна, Н.І. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2014)
Розглянуто форми благодійної допомоги освітян Київського навчального округу, визначені прояви власної ініціативи трудових колективів і напрямки інструктивних документів вищих управлінських органів у сфері допомоги фронту. Рассмотрены формы благотворительной помощи педагогов Киевского учебного округа, определены проявления собственной инициативы трудовых коллективов и направления инструктивных документов высших управленческих органов в сфере помощи фронту. The form of charitable aid educators’ Kiev school district was considered, determined its own initiative manifestations employees and directions guidance documents of senior management in support of the front.