Становлення і формування системи управлінської взаємодії адміністрацій південно-західних губерній з військовим командуванням у 1800–1812 рр. - Скрипник, А.Ю. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2015)
У статті на основі архівних матеріалів та законодавчих актів, досліджень, поетапний процес бюрократичної розбудови механізму співпраці цивільних і військових установ з питань забезпечення частин російської регулярної
армії на території Правобережної України. З’ясовано мотиваційний характер
цих відносин, показано основні досягнення та недоліки в роботі губернських
управлінських структур. В статье на основе архивных материалов и законодательных актов исследован
поэтапный процесс бюрократической перестройки механизма сотрудничества гражданских и военных учреждений в вопросах обеспечения частей российской регулярной
армии на территории Правобережной Украины. Изучен мотивационный характер этих
отношений, показаны основные достижения и недостатки в работе губернских управленческих структур. The article focuses on the gradual process of bureaucratic reorganization of the
mechanism of cooperation between civil and military agencies concerning Russian regular
army provision in the right Bank Ukraine what is verified by archival materials and legislative
acts. The motivational nature of these relations shows the main achievements and drawbacks
in the work of the provincial administration.