Організація безпеки на залізницях у роки Першої світової війни (на прикладі губернських центрів та міст України) - Вергун, С.І. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2015)
У статті розглянуто функціонування транспортної жандармерії як елементу механізму імперського управління в українських губерніях та містах
самодержавної Росії на прикладі діяльності ЖПУЗ по організації безпеки на
залізницях у роки Першої світової війни та співпрацю з іншими адміністративними інституціями влади. В статье рассматривается функционирование транспортной жандармерии как
элемента имперского механизма управления в украинских губерниях и городах самодержавной России на примере обеспечения жандармско-полицейскими управлениями
железных дорог безопасности на железных дорогах в годы Первой мировой войны и
сотрудничество с другими административными институтами власти. This article deals with function of transport gendarmerie as element of empirer ruler
mechanism in Ukrainian guberniyas and cities of sovereign Russia using the example of safe
securing of railways during the First World War and their colaboration with others rule
institutions.