З історії соціальної опіки громадських спілок і органів самоврядування в Україні під час Першої світової війни - Ступак, Ф.Я. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2015)
У статті розглядається діяльність під час Першої світової війни широкої
мережі громадських спілок та органів самоврядування з соціальної опіки різних
категорій постраждалого населення, особливо біженців, організації санітарної
служби. В статье рассматривается деятельность во время Первой мировой войны
широкой сети общественных организаций и органов самоуправления по социальной
опеке различных категорий пострадавшего населения, особенно беженцев, организации
санитарной службы. The article discusses charitable activities during the First World War, a wide network of
companies. Covers the work of government institutions in the social sphere, refugees, the
organization of health services. Specified is supported by specific facts.