Виставкова діяльність як засіб формування культурного довкілля повітових міст та містечок Правобережної України (ХІХ — початок ХХ ст.) - Прищепа, О.П. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2015)
У статті з’ясовуються шляхи, види і ступінь поширення виставкових
масових заходів у повітових центрах та окремих містечках Правобережної
України (ХІХ — початок ХХ ст.). Акцентується увага на характеристиці пересувних художніх виставок та організованих зусиллями самих містян. Робиться
висновок про утвердження виставкової діяльності у досліджуваних міських
поселеннях лише на початку ХХ ст. В статье выясняются пути, виды и степень распространения выставочных
массовых мероприятий в уездных городах и отдельных местечках Правобережной
Украины (ХІХ — начало ХХ в.). Акцентируется внимание на характеристике передвижных художественных выставок и организованных усилиями самих горожан.
Делается вывод об утверждении выставочной деятельности в исследуемых городских
поселениях лишь в начале ХХ в. The article examines the routes, ways, and the level of dissemination of exhibiting public
events in povitovyi centers and certain towns of Right-Bank Ukraine (the 19th — the beginning
of the 20th cc.) The author emphasizes the characteristics of movable art exhibitions and those
organized by town residents. The article concludes that exhibiting activity in the examined
towns was established only in the beginning of the 20th c.