Давньоукраїнське літописання у вітчизняній історіографії початку ХХ ст. - Дзира, І.Я. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2015)
У статті розглядаються публікації початку ХХ ст., присвячені давньоукраїнським літописам ХІ–ХІІІ ст. Автор аналізує творчий доробок українських
науковців і їхні досягнення на ниві вітчизняного літописознавства. В статье рассматриваются публикации начала ХХ в., посвящённые древнеукраинским летописям ХІ–ХІІІ вв. Автор анализирует творческую лабораторию украинских
учёных и их достижения в области отечественного летописеведения. The article reviews the publications of the beginning of XX centuries, dedicated to Old
Ukrainian chronicles of XI–XIII-th centuries. The author analyses creative work of Ukrainian
scientists and their achievements in the field of native study of chronicles.