Російський соціал-демократ Ісак Біск і утворення Української соціал-демократичної спілки - Федьков, О.М. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2015)
У статті в жанрі «персональної історії» подається епізод з біографії
російського соціал-демократа, меншовика Ісака Біска, через який характеризується роль РСДРП у розколі Революційної української партії та створенні
Української соціал-демократичної спілки. В статье в жанре «персональной истории» подается эпизод из биографии российского социал-демократа, меньшевика Исаака Биска, через который характеризуется роль РСДРП в расколе Революционной украинской партии и создании Украинского социал-демократического союза (Спилки). In the paper in the genre of «personal history» served episode from the biography of the
Russian Social-Democrat, Menshevik Isaac Bisk through which characterized the role of
RSDLP in the split of Ukrainian Revolutionary Party and the formation of the Ukrainian Social
Democratic Union.