Київські цивільні губернатори: деякі аспекти соціопрофесійного портрету (друга половина ХІХ — початок ХХ ст.) - Ніколайчук, Д.О. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2016)
У статті, аналізуючи службовий та життєвий шлях типових представників російської імперської місцевої адміністрації, розглядається соціопрофесійний портрет київських цивільних губернаторів другої половини ХІХ — початку ХХ ст. В статье, анализируя служебный и жизненный путь типичных представителей российской имперской местной администрации, рассматривается социопрофесиональный портрет киевских гражданских губернаторов второй половины XIX — начала ХХ вв. In an article analyzing the business and way of life of Russian imperial typical representatives of the local administration, is consider a socio-professional portrait of Kiev civilian governors of the late XIX — early XX century.