Соціально-демографічні зміни в містах Східної Галичини (ХІХ — початок ХХ ст.): основні риси, стан та перспективи дослідження - Янишин, Б.М. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2016)
Проаналізовано основні тенденції соціально-демографічного розвитку
Галичини австрійського періоду. Основну увагу акцентовано на показниках
демографічних змін у галицьких містах зазначеного часового зрізу. Розкрито
методологічні зміни у демографічних дослідженнях в польській та українській історіографія і запропоновано перспективні напрямки наукового пошуку. Проанализированы основные тенденции социально-демографического развития
Галиции австрийского периода. Основное внимание акцентировано на показателях
демографических изменений в галицийских городах указанного временного периода.
Раскрыто методологические изменения в демографических исследованиях в современной украинской и польской историографиях и предложено перспективные направления научного поиска. The main tendencies of social and demographic development of Galicia of the Austrian
period are analyzed. The main attention is paid to the rates of demographic changes in the
Galician towns of the mentioned period. Methodological changes in demographic researches
of the Ukrainian and Polish historiography are discovered and perspective directions of
scientific research are suggested.