Із зали засідань Президії НАН України (31 травня 2017 р.) (Вісник НАН України, 2017)
На засіданні Президії НАН України 31 травня 2017 р. розглядалися такі питання: • моніторинг варіацій фізичних параметрів Сонця з 11-річним циклом активності (доповідач — член-кореспондент НАН України Н.Г. Щукіна); • ресурси та якість поверхневих вод України в умовах антропогенного навантаження та кліматичних змін (доповідач — член-кореспондент НАН України В.І. Осадчий); • про нагородження відзнаками НАН України та Почесними грамотами НАН України і Центрального комітету профспілки працівників НАН України (доповідач — академік НАН України В.Л. Богданов); • кадрові та поточні питання. Мониторинг вариаций физических параметров Солнца с 11-летним циклом активности (докладчик - член-корреспондент НАН Украины Н. Щукина). Ресурсы и качество поверхностных вод Украины в условиях антропогенной нагрузки и климатических изменений (докладчик - член-корреспондент НАН Украины В.И. Осадчий). О присуждении наград НАН Украины и грамот НАН Украины и Центрального Комитета профсоюза НАН Украины (докладчик - академик НАН Украины В.Л. Богданов). Кадровые и текущие вопросы. Monitoring of variations of physical parameters of the Sun with 11-year cycle of activity (speaker — Corresponding Member of NAS of Ukraine N.G. Shchukina). Resources and quality of surface water in Ukraine under conditions of anthropogenic load and climate change (speaker — Corresponding Member of NAS of Ukraine V.I. Osadchyi). On awarding distinctions of NAS of Ukraine and Honorary Diplomas of NAS of Ukraine and the Central Committee of the Union of NAS of Ukraine (speaker — Academician of NAS of Ukraine V.L. Bogdanov). Staff and current issues.